press-release-1200px

Middelharnis, Nederland, 2 januari 2015

OPNsense combineert het beste van open- en closed source firewalls. Het heeft de rijke set functies van het commerciële aanbod en de voordelen van open, controleerbare broncode met een eenvoudige BSD licentie. Dit maakt OPNsense het ideale platform voor gebruikers, ontwikkelaars en commerciële partners.

Bedrijven die OPNsense willen gebruiken om een eigen ‘branded’ versie te maken, kunnen dit met de 2-clause BSD licentie prima doen. De mogelijkheden gaan verder. Ook de functionaliteit uitbreiden, of zelfs een fork creëren en hiermee verder bouwen op dezelfde codebase, zijn met deze licentie mogelijk.

De lange lijst functies van OPNsense bevat diverse high-end functies zoals load balancing, high availability en captive portal. De moderne en gebruiksvriendelijke op Bootstrap gebaseerde user interface maakt het configureren en beheren van de firewalls een plezierige taak voor beheerders. En misschien wel het beste gedeelte: alle broncode en build tools zijn vrij beschikbaar. Zonder speciale voorwaarden en zonder licentiekosten.

 

 

“We hechten groot belang aan de community rond OPNsense”, zegt een enthousiaste Jos Schellevis, Deciso’s CTO. “Het OPNsense project wil aan gebruikers, ontwikkelaars en bedrijven een vriendelijke, stabiele en transparante omgeving bieden.”

Deciso, het bedrijf dat het OPNsense project heeft opgezet, biedt gebruiksklare oplossingen, commercieel support en oem diensten. De rijke historie van Deciso geeft het OPNsense project een stabiele basis.

Over Deciso
Deciso B.V. is een wereldwijde fabrikant van netwerkapparatuur. Het bedrijf ontwikkelt en produceert complete producten voor integrators, oems en resellers. Deciso gelooft in de kracht van open source en draagt actief bij aan de open source community. Het bedrijf is opgericht in 2000 en is gevestigd in Middelharnis, Nederland.

For more information on OPNsense software, see project website: OPNsense.org