Press Release

OPNsense 16.1 - Crafty Coyote

For more information on OPNsense software, see project website: OPNsense.org

Middelharnis., 2016 –
January 28th, The Netherlands

28 January 2016 – Middelharnis, The Netherlands –

Het Nederlandse bedrijf Deciso kondigt de onmiddellijke release van OPNsense 16.1 “Crafty Coyote” aan. OPNsense het enigste op FreeBSD gebaseerde open source security & firewall platvorm met een door het Open Source Initiatief goedgekeurde licentie.

Het project combineert het beste van open source met de meest gebruikte functies van commerciële oplossingen. Ondanks de uitgebreide mogelijkheden wordt de software gratis en met controleerbare broncode aangeboden.

De huidige versie biedt, naast de reeds uitgebreide functies, ook inline Intrusion Preventie, met deze techniek kunnen kwaad aardige pakketten gefilterd en geblokkeerd worden zodat deze het klant netwerk niet kunnen benaderen.

For ontwikkelaars is een RESTful API toegevoegd en de documentatie verder verbeterd.

Voor eindgebruikers zal het verbeterde menusysteem met zoekfunctie en de grafische System Health rapportage functie het meest aanspreken.

OPNsense 16.1 is gebaseerd op de laatste FreeBSD 10.2 release.

“Met de ‘Crafty Coyote’, verschijnt OPNsense weer precies op schema”, zegt Jos Schellevis, Deciso’s CTO. “Ik ben er van overtuigd dat we een grote stap hebben gezet richting ons uiteindelijke doel; OPNsense zal het meest gebruikte open source security en firewall platvorm worden.”

Deciso is het bedrijf dat OPNsense heeft opgericht en beidt turn-key oplossingen en commerciële ondersteuning alsmede OEM diensten.

Over Deciso
Deciso B.V. (https://www.deciso.com) is een wereldwijd opererende fabrikant van netwerkapparatuur. Het bedrijf ontwikkelt en produceert complete producten voor integrators, oems en resellers. Deciso gelooft in de kracht van open source en draagt actief bij aan de open source community. Het bedrijf is opgericht in 2000 en is gevestigd in Middelharnis, Nederland.